Training

Lichamelijkheid, Intimiteit & Seksualiteit

Deze 3 woorden omvatten een heel levensdomein en is een belangrijk onderdeel van het leven voor iedereen. Mensen hebben elk op hun eigen manier seksuele gevoelens, behoefte aan geborgenheid, intimiteit, en of seksuele behoeften. Dat is bij mensen met een beperking niet anders.

Met cliënten praten over lichamelijkheid, intimiteit en seksualiteit wordt door zorg professionals & verwanten soms als lastig ervaren. Handelingsverlegen of het idee dat je je niet overal tegenaan mag bemoeien komen dan om de hoek kijken.

Ik bied trainingen op maat aan en onderzoek samen met jullie welke vragen er binnen jullie team en bij cliënten leven. Bewustwording, alertheid en handelingsvaardigheden zijn nodig om de signalen te herkennen en daar effectief op in te spelen. Als dat voor jou als zorgprofessional helder is en je bent je bewust van je eigen normen en waarden, ben je beter in staat om met bovenstaande thema’s om te gaan en weet je hoe je kunt handelen.

Daarnaast kan het prettig zijn om werk afspraken met elkaar te maken over deze thema`s waardoor het voor iedereen overzichtelijk en duidelijk blijft.

Paulien heeft heen veel ervaring met het werken in de zorg en is al behoorlijk wat jaren bezig als trainer. Door haar grote ervaring op de werkvloer ervaren deelnemers haar als trainer steunend, betrouwbaar en stimulerend. Niet overnemen maar aansluiten! Humor, Rust, Kennis zijn termen die heel erg bij Paulien passen. Je weet zeker dat ze ook echt snapt waar je tegenaan loopt op de werkvloer. Paulien is een zeer positieve, betrouwbare en een enthousiaste trainer/coach. Haar passie voor zowel de cliënten als de professionals zijn een unieke combinatie!
Irene KonigKompaz - Training, Coaching en Advies